Bejegyzés dátuma: 2023.04.04. 16:19
Mit együnk Nagypénteken?
A Húsvét előtti böjt az egyik legfontosabb hagyomány. Ilyenkor nem fogyasztanak húst, de van aki minden állati eredetű élelmiszert mellőz. A böjt fizikai és lelki értelemben is a megújulást segíti, utána pedig még jobban esnek a klasszikus húsvéti finomságok. Például a sonka, ami az újjászületés szimbóluma a tojással együtt és a puha, foszlós kalács, ami az életet jelképezi.
A Húsvét vasárnapot és hétfőt Don Papa is családi körben tölti, így az étterem zárva lesz, Nagypénteken viszont számos vegetáriánus fogással várunk. Ilyen például a juhtúróval töltött gomba vagy a csőben sült brokkoli.
De természetesen rengeteg (húsos) finomságot is találsz az étlapon, ami mind kitűnő választás, ha nem böjtölsz. :)
Don Papa tippjei a Húsvéti menühöz:
A fő fogásban a böjt után központi szerepet kap a hús, ami legtöbbször főtt sonka és számos formában felhasználható. Don Papa javaslata egy látványos és gazdag hidegtál, amin helyet kaphat a sonka mellett a főtt tojás, a friss zöldségek, a különböző saláták és a sós / édes kalács is.
Érdemes kihasználni a nem túl hosszú medvehagyma szezont és feldobni a húsvéti menüt egy medvehagymás kaláccsal vagy pogácsával, de akár a megszokott salátánkat is különlegessé tehetjük vele!
A kalács, ami a Húsvét elmaradhatatlan kelléke, betöltheti a desszert szerepet is, de ha szeretnénk egy extrább verziót, elkészíthetjük az olaszok tradicionális húsvéti édességét, a Colomba di Pasqua-t, amit a karácsonyi Panettone-hoz hasonlóan kandírozott gyümölcsökkel, citromhéjjal és magvakkal ízesítenek.
Bármi is kerül a Húsvéti asztalra, a lényeg, hogy azokkal töltsük ezt a pár napot, akik a legfontosabbak számunkra. Kellemes húsvéti hétvégét kívánunk és az ünnepi hétvége után várunk Don Papa áprilisi ajánlataival!
Nézd meg az újdonságokat ide kattintva!